Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Silent Hill Revelation: Τι Λένε Οι Φανς και οι Κριτικοί


Η συνέχεια του πολυαναμενόμενου Silent Hill ξεκίνησε ήδη να προβάλλεται στους κινηματογράφους του εξωτερικού. Από χτες διαβάσαμε άπειρες κριτικές και σχόλια από τους fans. Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι οι απόψεις διίστανται. Οι κριτικοί δεν χάρισαν την θετική τους ψήφο, οι θαυμαστές όμως μέχρι και αυτή την στιγμή, μιλάνε για μία πολύ καλή μεταφορά των παιχνιδιών στην μεγάλη οθόνη. 

Πολλοί επίσης τονίζουν ότι θέλουν να την ξαναδούν για μία ακόμα φορά. Τα εφέ ήταν εντυπωσιακά. Ειδικά τα πρώτα λεπτά της ταινίας έκαναν πολλές καρδιές να σκιρτήσουν. Διάφορα  σπόιλερς άρχισαν να έρχονται στο φως...

Όπως θυμάστε στο φινάλε του πρώτου Silent Hill, η γυναίκα και η κόρη του Κρίστοφερ είχαν παγιδευτεί στην σκοτεινή πόλη με αποτέλεσμα εκείνος να μην μπορεί να τις δει. Όλοι νομίζαμε πως ήταν νεκρές αλλά τελικά η συνέχεια μας διέψευσε. Με κάποιον τρόπο η κόρη του κατάφερε τελικά να δραπετεύσει και να επιστρέψει στον πατέρα της. 

Εκείνος έκανε τα πάντα να την κρατήσει ασφαλή. Όμως οι εφιάλτες της Χέδερ άρχισαν να επιστρέφουν και να την καλούν να επισκεφτεί το Silent Hill. Οι δυο τους άλλαξαν ονόματα και μετακόμισαν σε ένα καινούργιο σπίτι για να αποφύγουν τον κίνδυνο. Όμως τα δαιμονικά πλάσματα δεν έπαψαν ποτέ να τους ακολουθούν. 

Το αποτέλεσμα ήταν να απαγάγουν τον πατέρα της Χέδερ και να την αναγκάσουν να γυρίσει πίσω. Μαζί με τον Βίνσεντ (Kit Harrington), τον νεαρό που γνώρισε και ερωτεύτηκε στο νέο της σχολείο, ξεκίνησε το εφιαλτικό ταξίδι.

Η ταινία δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα όμως αξίζει να σημειώσουμε ότι περιέχει αρκετές σκηνές ωμής βίας. Οι ήρωες εδώ βλέπουν ΌΛΟΙ τα τρομακτικά πλάσματα που στοιχειώνουν την πόλη. Και αυτό την κάνει να διαφοροποιείται αρκετά από την πρώτη ταινία, στην οποία η πρωταγωνίστρια ζούσε μόνη της τον τρόμο και έτρεχε απεγνωσμένα στους σκοτεινούς διαδρόμους χωρίς κανένας να μπορεί να την καταλάβει ή ακόμα και να την ακούσει. 

Πολλοί επίσης ανέφεραν την παρουσία ενός καινούργιου τέρατος, της τεράστιας αράχνης που κατέστρεφε οτιδήποτε έβρισκε μπροστά της. Είναι σίγουρο ότι έκλεψε την παράσταση. 

Ο ρόλος του Sean Bean δεν ήταν μεγάλης διάρκειας. Εμφανίστηκε περίπου σε τέσσερις σκηνές, εξίσου καθοριστικές όμως, για την εξέλιξη της πλοκής. Το σημείο όπου ο Χάρρυ μίλησε στον Βίνσεντ έκανε τους φανς του Game Of Thrones να χαμογελάσουν! Ξύπνησε αρκετές αναμνήσεις από την αγαπημένη μας σειρά. 

Όσον αφορά τον Pyramid Head διαβάσαμε περίεργα σχόλια. Ότι δηλαδή βοήθησε τους πρωταγωνιστές να ξεφύγουν από το Silent Hill. Ένα σημείο του σεναρίου που δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε ποτέ. 

Πώς γίνεται ένα τόσο φοβερό και τρομερό τέρας ξαφνικά να κάνει στροφή 180 μοιρών και να βοηθάει τους απλούς θνητούς; Υποθέτουμε ότι κάτι άλλο θα κρύβεται πίσω από όλο αυτό. Αποκλείεται να είναι απόλυτα καλός. Ίσως η ίδια η πόλη του Silent Hill να τον πρόσταξε να πράξει έτσι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο. 

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να τονίσουμε είναι το αν θα πρέπει να το δείτε σε 3D. Οι συντελεστές χρησιμοποίησαν εξελιγμένα γραφικά για να μπορέσουν να παρουσιάσουν την δική τους εκδοχή της κόλασης. Οι τοίχοι καταρρέουν, η σειρήνα ηχεί και το σκοτάδι παίρνει την σκυτάλη. Ο τρόπος που γίνεται όλο αυτό είναι φαντασμαγορικός. Και το 3D σίγουρα είναι ικανό να τον κάνει ακόμα πιο ρεαλιστικό. 

Οι θεατές ανέφεραν πως για να καταλάβει κάποιος το ουσιαστικότερο νόημα της ταινίας πρέπει να έχει παίξει και τα αντίστοιχα παιχνίδια. Και εκεί δικαιολογούν κάπως τις κακές κριτικές που γράφτηκαν χτες. Πιστεύουν πως όταν γνωρίζεις τι ακριβώς γίνεται στα παιχνίδια, μόνο τότε θα μπορέσεις να κάνεις θετικά σχόλια για την κινηματογραφική τους μεταφορά. Γιατί το Silent Hill βασίζεται αποκλειστικά σε αυτά. 

Υπήρξε βέβαια μία μικρή διαφοροποίηση αυτή την φορά, στο Revelation, που έκανε τους φανς του Sean Bean να χαρούν. Επιτέλους, μετά από τόσο πολύ καιρό! 

Συνοψίζοντας θα σας πούμε να μην απογοητευτείτε από όσα ακούσετε ή διαβάσετε για την ταινία. Αν εξαιρέσουμε τις επίσημες κριτικές, τα σχόλια του κόσμου είναι άκρως κολακευτικά. 

Για μας ένας σημαντικός λόγος για να πάμε να την δούμε είναι η επιστροφή του Sean Bean και η συνεργασία του με τον Kit. Θα βλέπαμε σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να μας θυμίσει λίγο τις παλιές καλές στιγμές μεταξύ Ned Stark και Jon Snow. Επίσης, η πρώτη ταινία του Silent Hill ήταν υπέροχη οπότε αξίζει να δώσουμε μία ευκαιρία και στην συνέχειά της. 

Αναμένουμε λοιπόν να την απολαύσουμε στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε λίγο καιρό!