Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Νέα Συνέντευξη του Sean Bean


Στο φινάλε του πρώτου Silent Hill είδαμε τον Christopher μέσα στο γκρίζο και άδειο σπίτι του να αναζητάει την γυναίκα και την κόρη του, πώς ξεκινάει το Silent Hill Revelation;

Θα τον δείτε με την κόρη του. Έπρεπε να αλλάξουν τα ονόματά τους. Τώρα αυτός ονομάζεται Harry Manson και εκείνη Heather. Και οι δυο τους προσπαθούν να αποφύγουν τον κίνδυνο γι' αυτό και μετακομίζουν συνεχώς. Θέλουν να κρατήσουν μυστική την ταυτότητά τους αλλάζοντας διαρκώς ονόματα και τόπο διαμονής. Και τότε έρχεται η στιγμή που η Heather ενηλικιώνεται. Ο Harry ενώ γνωρίζει τα τραγικά γεγονότα του παρελθόντος, είναι σχετικά ήρεμος και το μόνο που θέλει είναι να μεγαλώσει την κόρη του όσο πιο σωστά μπορεί έτσι ώστε να γίνει μία ισορροπημένη έφηβη. Και κάπως έτσι ξεκινάει... Τα πράγματα προφανώς επιδεινώνονται στην συνέχεια....

Ο Christopher/Harry συμμετέχει περισσότερο στην πλοκή του Silent Hill Revelation σε σύγκριση με την πρώτη ταινία; 

Ναι. Κυνηγάει την Heather για λίγο. Όταν εκείνη αρχίζει να επηρεάζεται όλο και περισσότερο από το Silent Hill, ξεκινούν οι ανησυχίες του και όταν η Heather εξαφανίζεται κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την βρεί. Την προηγούμενη φορά τον είδαμε να αναζητάει την γυναίκα του, τώρα την κόρη του. Έχει τους ίδιους φόβους και είναι τρομοκρατημένος όπως ακριβώς ήταν και στην πρώτη ταινία, υποθέτω. Αλλά αυτή την φορά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας. 

Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Kit Harington για δεύτερη φορά;

Ήταν ωραία- διαφορετικά, θα έλεγα! Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία μας συνεργασία στο Game Of Thrones. Το επόμενο πράγμα που κάναμε μαζί ήταν το Silent Hill. Και νιώσαμε λίγο περίεργα. Ξαφνικά εκεί που παίζαμε με σπαθιά βρεθήκαμε να ενσαρκώνουμε και οι δύο ρόλους βασισμένους σε μια πιο σύγχρονη εποχή. Σοκαριστήκαμε αρχικά, αλλά μετά όλα καλά! Είναι καλός τύπος, πολύ καλό παιδί!

Νιώθεις λίγο σαν πατέρας των ηθοποιών που έπαιξαν τα παιδιά σου στο Game Of Thrones και στο Silent Hill; 

Ναι. Επειδή παίζω συνέχεια αυτού του είδους τους ρόλους, υποθέτω... Καθώς μεγαλώνει ένας ηθοποιός τόσο πιο συχνά ενσαρκώνει τον ρόλο του 'πατέρα'. Και κάποια στιγμή στο μέλλον, πιστεύω, θα παίξω και τον παππού επίσης! Αλλά ναι, πάντα υπάρχει το πατρικό ένστικτο, γιατί η Adelaide και ο Kit είναι νέοι, και αυτό αλλάζει λίγο τα πράγματα. Την αντίληψή, τα συναισθήματά και το πόσο υπεύθυνος νιώθεις απέναντί τους.  Είναι ένα στοιχείο που περνάει και στην υποκριτική. Έχω παιδιά και ξέρω πως είναι. Μεγαλώνεις, γερνάς και αυτό  δημιουργεί πολλές αλλαγές σε σένα και στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους νεότερους συναδέλφους, πιστεύω... 

Πως ήταν η συνεργασία σου με τον νέο σκηνοθέτη Michael J Basset; Όπως γνωρίζουμε το πρώτο Silent Hill το σκηνοθέτησε ο Christophe Gans. 

Ήταν πολύ καλός. Και ο Christophe Gans επίσης - είχε μερικές απίστευτες ιδέες. Ο Μάικλ, πιστεύω είναι περισσότερο εξοικειωμένος με τα παιχνίδια. Έτσι πήρε όσα πιο πολλά στοιχεία μπορούσε από αυτά και τα μετέφερε στην οθόνη. Τις πολύπλοκες και σκοτεινές όψεις του κακού, τον τρόμο που κυριεύει τους πρωταγωνιστές και στοιχειώνει την σιωπηλή πόλη, την ένταση και την αγωνία. Κατάφερε να τα παρουσιάσει με τον καλύτερο τρόπο. Είναι ένας τύπος με αστείρευτο χιούμορ που όμως γνωρίζει πολύ καλά την δουλειά του και τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Αυτό πιστεύω είναι το πιο σημαντικό.

Έχεις παίξει τα παιχνίδια ή έστω τους έριξες μια ματιά για να μπεις στο γενικότερο κλίμα τους;

Τα παιδιά μου τα έχουν παίξει και μου έδειξαν μερικά πράγματα. Είναι στ' αλήθεια εντυπωσιακά. Και γι' αυτό τον λόγο έχουν και πολλούς θαυμαστές. Το ίδιο συμβαίνει και με την ταινία. Είναι βασισμένη πιστά στα παιχνίδια. Χωρίς να θέλω να σας δελεάσω, θα υπάρξουν στιγμές που θα σας σοκάρουν και θα σας κάνουν να ταρακουνηθείτε!

Έπαιξες σε ταινίες που έχουν ακόμα πολλούς και αφοσιωμένους θαυμαστές από το Lord Of The Rings, το Silent Hill μέχρι και το Game Of Thrones; Πως καταφέρνεις να τους κρατάς χαρούμενους όλα αυτά τα χρόνια; 

Δεν ξέρω. Μάλλον επειδή κάνω αυτό που θεωρώ ότι είναι σωστό και παίζω τον κάθε ρόλο με όλη μου την ψυχή και με ειλικρίνεια. Δεν νομίζω ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις προσδοκίες των θαυμαστών τόσο ώστε αυτές να γίνονται βάρος στους ώμους μας. Αυτός δεν είναι σωστός τρόπος για να δουλέψει κανείς. Πρέπει να κάνεις ό,τι αισθάνεσαι, να προσεγγίζεις συνεχώς καινούργια πράγματα και να προσφέρεις κάτι διαφορετικό στο κοινό. Στοιχεία τα οποία στο τέλος ο κόσμος εκτιμάει και τα βρίσκει συναρπαστικά. Δεν είναι ωραίο να λειτουργείς με προκατασκευασμένο τρόπο.

Και μια τελευταία ερώτηση, έχεις δει το  Sean Bean Death Reel στο YouTube; 

[Γέλια] Ναι το είδα πριν λίγο. Δεν είχα αντιληφθεί ότι έχω πεθάνει τόσες πολλές φορές στις ταινίες μου!!!


Update: 29/10/2012: Δεύτερη Συνέντευξη για το Silent Hill - Click Here