Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Sean Bean: ''O NED ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ''


Από την συγκεκριμένη συνέντευξη καταλάβαμε ότι μάλλον δεν θα επιστρέψει στην σειρά. Αν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο ίσως να το αποκάλυπτε έστω πλαγίως, αλλά δυστυχώς δεν έδωσε και πολλές ελπίδες στους θαυμαστές του. Τόνισε πως το Game Of Thrones ήταν επικό και συνεχίζει ακόμα να είναι. Το συγκρίνει με το Lord Of The Rings. 

Όταν ξεκίνησαν να γυρίζουν την σειρά δεν περίμεναν να έχει τόση επιτυχία, το ίδιο πίστευαν αρχικά και για τον Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών. Ναι μεν είχαν διαβάσει τα βιβλία και ήξεραν πως ήταν τα πρώτα σε πωλήσεις παγκοσμίως και καλογραμμένα, αλλά παρέμεναν επιφυλακτικοί. Μόνο όταν άρχισαν να παίζονται οι ταινίες στον κινηματογράφο κατάλαβαν πως ο κόσμος θα εκτιμούσε την δουλειά τους. 

Έτσι έγινε και με το Game Of Thrones. Αγαπήθηκε τόσο πολύ από όλους, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τον Sean και τους συντελεστές. Δήλωσε ότι δεν είχε διαβάσει τα βιβλία του Μάρτιν πριν αναλάβει τον ρόλο του Νεντ Σταρκ. 

Μετά όμως άρχισε την ανάγνωσή τους για να μπει στο πνεύμα και για να καταλάβει το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο βασιζόταν το σενάριο.''Είναι τόσα πολλά (τα βιβλία) και θα βγουν και άλλα'', αναφώνησε χαμογελώντας. ''Ο Μάρτιν γράφει κάθε μέρα ασταμάτητα...''

Εκείνο που του άρεσε περισσότερο στο Game Of Thrones ήταν η ανατροπή της πλοκής με τον αναπάντεχο θάνατο του Νέντ. ''Ο κόσμος δεν περίμενε να δει κάτι τέτοιο και αυτό είναι που μου αρέσει στο GOT. Έτσι ξαφνικά, ξεφορτώνονται τους βασικούς πρωταγωνιστές και μετά βάζουν κάποιους άλλους στην θέση τους...Τόσο απλά! ''. 

Αποκάλυψε ότι στα γυρίσματα της σειράς το κρύο ήταν τσουχτερό (WINTER IS COMING στην κυριολεξία!). Γι' αυτό δεν του λείπουν καθόλου εκείνες οι στιγμές και δεν θα ήθελε να τις θυμάται. Αυτό που του λείπει πραγματικά είναι η εξαίρετη συνεργασία που είχε με το υπόλοιπο cast. 

Έπειτα συνέχισε να μιλάει για τον Νεντ. Απέκλεισε κάθε ελπίδα επιστροφής στα παλιά λημέρια: ''Ο χαρακτήρας του Νέντ έκανε τον κύκλο του και αυτό ήταν. Είναι καλό να τελειώνεις μία δουλειά σύντομα και να είσαι περήφανος γι' αυτήν. Έπειτα μπορείς να συνεχίσεις τον δρόμο σου, ψάχνοντας νέα πράγματα και κάνοντας κάτι διαφορετικό. Έτσι δεν μένεις στάσιμος αλλά ούτε και προσκολλημένος σε έναν συγκεκριμένο ρόλο για πολλά χρόνια.''


Διαβάστε περισσότερα εδώ